Bagă Neamule!

vineri

Lacrimosa

Lacrimosa :
Tilo Wolff - voce, clape/keyboards, pian;
Anne Nurmi - clape/keyboards, voce;
A.A. Nemtheanga - voce, keyboards;
Sascha Gerbig - chitara;
Gottfried Koch - chitara

Stiluri muzicale abordate: Darkwave, Gothic Metal; Symphonic Gothic Metal

Au aparut in '90 iar din '94 Anne Nurmi i s-a alaturat lui Tilo (Anne fiind din Finlanda).
La inceput, temele explorate prin versuri si muzica erau de o natura sumbra, precum: frica, starea de neajutorare, singuratatea, non-existenta, natura intangibila sau iluzorie a iubirii, si moartea. Aceleasi preocupari tematice pot fi observate si in urmatoarele 3 albume (Einsamkeit, Satura si Inferno), dar din cand in cand razbate prin atmosfera deprimanta si intunecata si cate o nota pozitiva.

Evolutia muzicala a formatiei LACRIMOSA poate fi impartita pe etape: la inceput - un stil minimal, lent, bazat foarte mult pe keyboards (stil specific albumului Angst), sunetul de chitara si alte influente din muzica metal castiga tot mai mult teren in stilul formatiei, culminand pe albumul STILLE. De aici, accentul s-a schimbat de pe sunetul chitarelor si influenta metal catre compozitiile clasice si simfonice, foarte usor de remarcat pe albumul FASSADE. In fine, albumul ECHOS se indeparteaza de stilul simfonic si heavy , reusind sa creeze un amestec de elemente muzicale, mixtura destul de greu de clasificat. Ritmul schimbarilor in muzica LACRIMOSA este unul suficient de lent cat sa poata fi remarcata legatura dintre albume, dar totusi destul de rapid, lasand impresia ascultatorilor ca albumele ANGST, STILLE si LICHTGESTALT ar fi realizate de trupe diferite.





posted by Vlad RvR at 13:30

1 Comments:

Buna,

Iti scriu in legatura cu Fursecul mecanic. Daca esti interesata, te rog da un mail la alinalinalina2003@yahoo.co.uk; nu vreau sa divulg secretul in public.

Mersi,
Alina

16 ianuarie 2009 la 02:37  

Trimiteți un comentariu

<< Home